Life Coaching Stress management

Mens Sana in Corpore Sano: iedereen kent dit!

Maar het is ook zo waar.

Uiteraard zijn een goede conditie en gezondheid belangrijk, maar in de sneltrein waar vandaag iedereen moet opspringen om mee te kunnen,  zijn stress en ‘te druk’ vaak grote obstakels om een evenwichtig leven te kunnen leiden.  ‘Burn out’, ‘depressie’, ‘overspannen zijn’… allemaal termen die vandaag de dag heel vaak voorkomen. Je functioneert niet meer zoals normaal en je omgeving begint bovendien ook veranderingen in je werk of gedrag te zien: je gaat sneller dingen vergeten en meer fouten maken. Je voelt je lusteloos en hebt moeite om een taak op te pakken, je bent meer prikkelbaar en komt sneller in conflict met een ander, enz…

Vaak is het herstructureren van je leven, of om te beginnen je agenda met het inplannen van tijdbuffers, al een hele grote stap in de goede richting. Maar dit is niet altijd mogelijk in je eentje. Ik kan je helpen een andere weg in te slaan, een vaste structuur te creëren om zo je energie en efficiëntie terug te vinden!

Ook emotionele  gebeurtenissen kunnen een immens impact op je leven hebben. Praten kan zeker helpen. Rust vinden en een manier zoeken om zaken te kunnen plaatsen zetten je terug op weg.

Naast (licht) bewegen, in de natuur zijn, dieren,  is zorg dragen voor jezelf heel belangrijk. Onder meer een dagelijkse routine, kleine doelen stellen  en een structuur creëren zorgen voor opnieuw wat stabiliteit en zekerheid zodat je opnieuw vooruit kan.

Voor verschillende mensen zijn dieren een grote hulp. Mijn paard(en) hebben al een aantal mensen echt goed geholpen. Verzorging, een boswandeling, gewoon de rust die de situatie geeft, kunnen al een heel groot verschil uitmaken. Beetje bij beetje kan je batterij worden opgeladen.   

Ik probeer mensen te helpen dmv een combinatie van verschillende elementen: Beweging, voeding, gesprek, advies ivm structuur, inzicht in werking van het lichaam (vb hormonale systeem), … Ook hier weer op maat: wat jij nodig hebt op dit moment pas ik toe. Daarnaast  laat mijn netwerk laat toe dat er steeds kan worden doorverwezen naar een adequate specialist.                                  

© 2022 PvG - All Rights Reserved

in opdracht van Personaltrainersofie